Jaké zimní pneumatiky vybrat pro zimu 2015/2016?

Řidiči automobilů musí ještě před započetím zimy pamatovat na to, aby včas přezuli svůj vůz do zimního obutí. Přitom zákonitě přichází otázka: Jaké zimní pneumatiky si vybrat? Na trhu jich je v současnosti ohromné množství. Laik, který řídí automobil, se samozřejmě v jejich nabídce příliš nevyzná a nemá čas studovat odborné informace, aby věděl, které zimní pneumatiky jsou nejlepší. Uvítá proto doporučení odborníků.

Testpneumatik.eu

Konfigurátor vybere ty nejlepší gumy

Trh nabízí zimní pneumatiky různých značek, které se od sebe vzájemně liší různými vlastnostmi. Obyčejný řidič, který nemá technickou průpravu v oblasti automobilové techniky, je ale od sebe nerozezná. K tomu, aby si s výběrem těch nejvhodnějších pneumatik dokázali poradit i naprostí laici, jsme proto připravili podrobný test zimních pneumatik 2015.

Pomocí konfigurátoru si zde můžete nastavit rozměr pneumatik vašeho vozu a vypíší se vám aktuální výsledky testování tohoto typu gum od těch nejlepších až k nejhorším. Seřadí se jak podle výsledků v testech, tak i podle EU štítků a recenzí řidičů.

Kvalitní zimní pneumatiky zkracují brzdnou dráhu vozu

Co se vlastně u zimních pneumatik testuje? Je to například jízda na mokré vozovce a ovladatelnost vozu v těchto podmínkách, dále také délka brzdné dráhy nebo odolnost automobilu proti aquaplaningu či směrovému vedení. Na sněhu se zkouší rozjezd, ale i brzdění, směrové vedení a trakce, totéž se samozřejmě ověřuje i na suché vozovce.

Zimní pneumatiky výrazně ovlivňují bezpečnost provozu automobilu. Rozhodně jejich výběr nepodceňujte. Co by se stalo, kdybyste je nepřevlékli a nechali si letní gumy? Budete-li brzdit na sněhu z rychlosti 50 km/h, prodlouží se vaše brzdná dráha o 8 metrů, budete-li brzdit na ledě z rychlosti 30 km/h, bude tato dráha delší dokonce o 11 metrů. Právě proto je zimní přezutí tak důležité.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>